Menu Weselne
(Tradycyjne przywitanie chlebem i solą z lampką wina musującego)
I ciepły posiłek
- Zupa (jedna do wyboru)
-rosół z makaronem natką i marchewką
-krem z pora z grzankami
-krem brokułowy z grzankami
-krem z pieczarek z grzankami
-krem z cukinii z grzankami i żółtym serem
-krem z pomidorów z bazylia podawany z grzankami
-Krem z gruszki i pietruszki
- Danie główne
- Mięsa ( do wyboru 3 rodzaje)
-filet z kurczaka w chrupiącej panierce
-pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą i brzoskwinią
-Pierś z kurczaka zapiekana z oscypkiem, gruszka i pesto bazyliowym
-kotlet de’Vollaille z masłem lub serem w złocistej panierce
-chrupiące udko z kurczaka
– kotlet schabowy
-karczek po staropolsku
-schab pieczony w sosie pieczeniowym lub myśliwskim
-łosoś panierowany lub w ziołach
-filet z mintaja, pangi, soli lub dorsz w złocistej panierce
– filet z mintaja lub soli z porem w cieście francuskim
-roladka schabowa zawinięta w boczku
-gotowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym
– ryba pod pierzynką z pora w cieście francuskim
- Mięsa (do wyboru jeden rodzaj)
-filet z indyka z mozzarellą i pomidorem
-pierś z kaczki pieczona w jabłkach
-polędwiczki w sosie kurkowym
-kotleciki z polędwiczek wieprzowych w panierce
- Dodatek (do wyboru 2 rodzaje)
-ziemniak pieczony
-ziemniak gotowany podawany z koperkiem
-ziemniak puree
-ziemniak po bałucku
-ryż na sypko
-kluski śląskie lub kopytka
- Dodatek ( do wyboru 2 rodzaje)
-surówka z białej kapusty
-surówka z pora
-Surówka z marchewki z jabłkiem
-surówka z czerwonej kapusty
-marchewka z groszkiem
-buraczki zasmażane
-mini warzywka z pary (marchewka, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior)
-surówka z marchewki z chrzanem
-młoda kapusta z koperkiem
- Deser (do wyboru jeden rodzaj)
-deser lodowy ( 3 kulki lodów, bita śmietana, owoce sezonowe, polewa)
-szarlotka na ciepło z bita śmietaną, kulka lodów waniliowych i polewą czekoladową
-deser truskawkowy z bezą
-Kryształki galaretek owocowych z bita śmietaną i owocami sezonowymi
-panacotta z musem truskawkowym lub malinowym
II ciepły posiłek
- Syta zupka ( do wyboru 1 rodzaj podana z angielką lub bagietką
-flaki
-gulasz wieprzowy
-zupa krem cebulowy z grzankami i żółtym serem
-zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
– zupa krem pieczarkowy z grzankami lub groszkiem ptysiowym
– zupa krem z cukinii z żółtym serem i grzankami lub groszkiem ptysiowym
III ciepły posiłek
- Mięso (do wyboru 2 rodzaje)
-pałeczka z kurczaka z dodatkiem smażonych pieczarek
-roladka schabowa z pieczarką, papryczką i cebulką lub z ogóreczkiem kiszonym
-kotlecik mielony wieprzowy lub drobiowy
-żeberka na kapuście
- Dodatek (do wyboru 2 rodzaje)
-bigos
-kapusta zasmażana
-ziemniak po bałucku
Możliwośc wyboru innych mięs i dodatków z pkt-u „ I ciepły posiłek Miesa(do wyboru 3 rodzaje)”
IV ciepły posiłek (do wyboru jeden rodzaj)
-barszcz czerwony +paszteciki z mięsem lub z kapustą i pieczarką bądź uszka z mięsem
-żurek z biała kiełbasą , jajkiem +pieczywo
Zimne zakąski
- Sałatki ( do wyboru 3 rodzaje)
-hawajska ( z kurczakiem, ananasem)
-lasagne (szynka, ananas, jajko)
-porowa ( por, kurczak wędzony, cebulka marynowana)
-makaronowa (szynka, ogórek zielony, makaron, koperek)
-gyros (mieso gyros, papryka konserwowa, kukurydza, kapusta pekińska)
-grecka
-brokułowa (ser feta, brokuł, płatki prażonych migdałów)
-warzywna z groszkiem lub bez groszku
-wiosenna( ogórek zielony, rzodkiewka)
-jesienna (brokuł, rzodkiewka, papryka)
-letnia (rzodkiewka, jajko, ser żółty, czosnek, słonecznik prażony)
W zależności od rodzaju, sałatki są z dodatkiem majonezu lub sosu jogurtowo-majonezowego.
- Śledź ( do wyboru 2 rodzaje)
-z grzybkiem marynowanym
-w oliwie z cebulką
-w śmietanie
– z suszonymi pomidorami
- Półmiski
– wyborne mięsa pieczone (schab, schab nadziewany śliwką, karczek, brzuszek rolowany faszerowany ziołami) kabanos, salami
-przystawki z wędlin tradycyjnych
- Inne (do wyboru 5 rodzajów)
-przystawki z serów
-zimne nóżki wieprzowe lub drobiowe
-carpaccio bądź tatar
-jajko faszerowane
-warzywka faszerowane twarożkiem
-łódeczki makaronowe
-koreczki ((z serem, kabanosem, pomidor z mozzarellą)
-roladki z łososia z twarożkiem i koperkiem
-zapiekana rolada szpinakowo-łososiowa
-roladka naleśnikowa ze szpinakiem i łososiem
-roladki z kurczaka z faszerowane brokułem
– placuszki ziemniaczane z tatarem śledziowym
– babeczki z sałatką(sałatka do wyboru)
-ptyski z farszem pieczarkowym
-roladki z tortilli
– Kubeczki z cukinii z serem feta i pomidorkiem suszonym
- Inne:
-ciasta – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-owoce – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-napoje ( jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka i napoje gazowane: coca-cola, fanta, sprite) bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-woda mineralna gazowana, niegazowana – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-pieczywo
-masło
-kawa
-herbata
Mini stół wiejski w cenie:
-smalec
-ogórki małosolne lub kiszone
-twarożek ze szczypiorkiem
-chleb wiejski
- Stół wiejski (dodatkowo płatny) 10 zł/osoba
– szynka z noga
– baleron wiejski
– kaszanka od chłopa
– kiełbasa wiejska
– salceson
– boczek
– smalec
– pasztet wieprzowy pieczony domowy
– twarożek ze szczypiorkiem
– grzybek marynowany
– chrzan
-ogórek kiszony
– chleb wiejski
– siwucha 1 szt
Na życzenie klienta możliwość zrobienia „stołu z serami”-dodatkowo płatny (cena uzależniona od ilości osób)
Możliwość zrobienia grilla, ogniska- dodatkowo płatne (cena uzależniona od ilości osób)
Napoje alkoholowe oraz tort weselny we własnym zakresie klienta.