Menu Komunijne
I ciepły posiłek
- Zupa (jedna do wyboru)
-rosół z makaronem natką i marchewką
-krem z pora z grzankami
-krem brokułowy z grzankami
-krem z pieczarek z grzankami
– krem poomidorowy
- Danie główne
- Mięsa ( do wyboru 3 rodzaje)
-filet z kurczaka w chrupiącej panierce
-pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorem lub brzoskwinią
-kotlet de’Vollaille z masłem lub serem w złocistej panierce
-chrupiące udko z kurczaka
– kotlet schabowy
-karczek po staropolsku w sosie
-schab pieczony w sosie pieczeniowym lub myśliwskim
-łosoś panierowany lub w ziołach
-filet z mintaja, pangi, soli lub dorsz w złocistej panierce
-filet z mintaja pod pierzynką z pora w cieście francuskim
- Dodatek (do wyboru 2 rodzaje)
-ziemniak gotowany podawany z koperkiem
-ziemniak puree
-ziemniak zapiekany
-ryż na sypko
-kluski śląskie lub kopytka
- Dodatek ( do wyboru 2 rodzaje)
-surówka z białej kapusty
– surówka z marchewki z jabłkiem lub z marchewki z chrzanem
-surówka z kapusty pekińskiej
-surówka z czerwonej kapusty
-marchewka z groszkiem
-buraczki zasmażane
-mini warzywka z pary (marchewka, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior)
-młoda kapusta z koperkiem
II ciepły posiłek (do wyboru jeden rodzaj)
-barszcz czerwony +paszteciki z mięsem lub z kapustą i pieczarką bądź uszka z mięsem
-żurek z biała kiełbasą , jajkiem +pieczywo
-flaki + pieczywo
-gulasz wieprzowy + pieczywo
Zimne zakąski
- Sałatki ( do wyboru 3 rodzaje)
-hawajska ( z kurczakiem, ananasem)
-lasagne(szynka, ananas, jajko)
-porowa ( por, kurczak wędzony, cebulka marynowana)
-makaronowa (szynka, ogórek zielony,makaron, koperek)
-gyros (miesogyros, papryka konserwowa, kukurydza, kapusta pekińska)
-grecka
-brokułowa (ser feta, brokuł, płatki prażonych migdałów)
-warzywna z groszkiem lub bez groszku
-wiosenna( ogórek zielony, rzodkiewka)
-jesienna (brokuł, rzodkiewka, papryka)
-letnia (rzodkiewka, jajko, ser żółty, czosnek, słonecznik prażony)
W zależności od rodzaju, sałatki są z dodatkiem majonezu lub sosu jogurtowo-majonezowego.
- Śledź ( do wyboru 2 rodzaje)
-z grzybkiem marynowanym
-w oliwie z cebulką
-w śmietanie
- Półmiski
– wyborne mięsa pieczone (schab, schab nadziewany śliwką, karczek, brzuszek rolowany faszerowany ziołami) kabanos, salami
-przystawki z wędlin tradycyjnych
- Inne (do wyboru 4 rodzaje)
-przystawki z serów
-zimne nóżki wieprzowe lub drobiowe
-tatar
-jajko faszerowane
-warzywka faszerowane twarożkiem
-łódeczki makaronowe
-koreczki (z serem, kabanosem, pomidor z mozzarellą)
-roladki z łososia z twarożkiem i koperkiem
-roladki ze szpinaku z łososiem
-roladki naleśnikowe ze szpinakiem i łososiem
-ptyśki z farszem pieczarkowym
-roladki z tortilli
-caprese
Inne:
-ciasta – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-owoce – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-napoje jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka i napoje gazowane: pepsi, mirinda, 7 up) bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-woda mineralna gazowana, niegazowana – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia
-pieczywo
-masło
-kawa
-herbata
Napoje alkoholowe oraz tort we własnym zakresie.