15 marca 2016

Menu Weselne

(Tradycyjne przywitanie chlebem i solą z lampką wina musującego)

 

I ciepły posiłek

  • Zupa (jedna do wyboru)

-rosół z makaronem natką i marchewką

-krem z pora z grzankami

-krem brokułowy z grzankami

-krem z pieczarek z grzankami

-krem z cukinii z grzankami i żółtym serem

-krem z pomidorów z bazylia podawany z grzankami

-Krem z gruszki i pietruszki

 

  • Danie główne

 

  • Mięsa ( do wyboru 3 rodzaje)

-filet z kurczaka w chrupiącej panierce

-pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą i brzoskwinią

-Pierś z kurczaka zapiekana z oscypkiem, gruszka i pesto bazyliowym

-kotlet de’Vollaille z masłem lub serem w złocistej panierce

-chrupiące udko z kurczaka

– kotlet schabowy

-karczek po staropolsku

-schab pieczony w sosie pieczeniowym lub myśliwskim

-łosoś panierowany lub w ziołach

-filet z mintaja, pangi, soli lub dorsz w złocistej panierce

– filet z mintaja lub soli z porem  w cieście francuskim

-roladka schabowa zawinięta w boczku

-gotowana pierś  z kurczaka w sosie kurkowym

– ryba pod pierzynką z pora w cieście francuskim

 

  • Mięsa (do wyboru jeden rodzaj)

-filet z indyka z mozzarellą i pomidorem

-pierś z  kaczki pieczona w jabłkach

-polędwiczki w sosie kurkowym

-kotleciki z polędwiczek wieprzowych w panierce

 

  • Dodatek (do wyboru 2 rodzaje)

-ziemniak pieczony

-ziemniak gotowany podawany z koperkiem

-ziemniak puree

-ziemniak po bałucku

-ryż na sypko

-kluski śląskie lub kopytka

 

  • Dodatek ( do wyboru 2 rodzaje)

-surówka z białej kapusty

-surówka z pora

-Surówka z marchewki z jabłkiem

-surówka z czerwonej kapusty

-marchewka z groszkiem

-buraczki zasmażane

-mini warzywka z pary (marchewka, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior)

-surówka z marchewki z chrzanem

-młoda kapusta z koperkiem

 

  • Deser (do wyboru jeden rodzaj)

-deser lodowy ( 3 kulki lodów, bita śmietana, owoce sezonowe, polewa)

-szarlotka na ciepło z bita śmietaną, kulka lodów waniliowych i polewą czekoladową

-deser truskawkowy z bezą

-Kryształki galaretek owocowych z bita śmietaną i owocami sezonowymi

-panacotta z musem truskawkowym lub malinowym

 

II ciepły posiłek

  • Syta zupka ( do wyboru 1 rodzaj podana z angielką lub bagietką

-flaki

-gulasz wieprzowy

-zupa krem cebulowy z grzankami i żółtym serem

-zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

– zupa krem pieczarkowy z grzankami lub groszkiem ptysiowym

– zupa krem z cukinii z żółtym serem i grzankami lub groszkiem ptysiowym

 

III ciepły posiłek

 

  • Mięso (do wyboru 2 rodzaje)

-pałeczka z kurczaka z dodatkiem smażonych pieczarek

-roladka schabowa z pieczarką, papryczką i cebulką lub z ogóreczkiem kiszonym

-kotlecik mielony wieprzowy lub drobiowy

-żeberka na kapuście

 

  • Dodatek (do wyboru 2 rodzaje)

-bigos

-kapusta zasmażana

-ziemniak po bałucku

Możliwośc wyboru innych mięs i dodatków z pkt-u „ I ciepły  posiłek  Miesa(do wyboru 3 rodzaje)”

 

IV ciepły posiłek (do wyboru jeden rodzaj)

 

-barszcz czerwony +paszteciki z mięsem lub z kapustą i pieczarką bądź uszka z mięsem

-żurek z biała kiełbasą , jajkiem +pieczywo

 

Zimne zakąski

 

  • Sałatki ( do wyboru 3 rodzaje)

-hawajska ( z kurczakiem, ananasem)

-lasagne (szynka, ananas, jajko)

-porowa ( por, kurczak wędzony, cebulka marynowana)

-makaronowa (szynka, ogórek zielony, makaron, koperek)

-gyros (mieso gyros, papryka konserwowa, kukurydza, kapusta pekińska)

-grecka

-brokułowa (ser feta, brokuł, płatki prażonych migdałów)

-warzywna z groszkiem lub bez groszku

-wiosenna( ogórek zielony, rzodkiewka)

-jesienna (brokuł, rzodkiewka, papryka)

-letnia (rzodkiewka, jajko, ser żółty, czosnek, słonecznik prażony)

W zależności od rodzaju, sałatki są z dodatkiem majonezu lub sosu jogurtowo-majonezowego.

 

  • Śledź ( do wyboru 2 rodzaje)

-z grzybkiem marynowanym

-w oliwie z cebulką

-w śmietanie

– z suszonymi pomidorami

 

  • Półmiski

– wyborne mięsa pieczone (schab, schab nadziewany  śliwką, karczek, brzuszek rolowany faszerowany ziołami) kabanos, salami

-przystawki z wędlin tradycyjnych

 

  • Inne (do wyboru 5 rodzajów)

-przystawki z serów

-zimne nóżki wieprzowe lub drobiowe

-carpaccio bądź tatar

-jajko faszerowane

-warzywka faszerowane twarożkiem

-łódeczki makaronowe

-koreczki ((z serem, kabanosem, pomidor z mozzarellą)

-roladki z łososia z twarożkiem i koperkiem

-zapiekana rolada szpinakowo-łososiowa

-roladka naleśnikowa ze szpinakiem i łososiem

-roladki z kurczaka z faszerowane brokułem

– placuszki ziemniaczane z tatarem śledziowym

– babeczki z sałatką(sałatka do wyboru)

-ptyski z farszem pieczarkowym

-roladki z tortilli

– Kubeczki z cukinii z serem feta i pomidorkiem suszonym

 

  • Inne:

-ciasta – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia

-owoce – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia

-napoje ( jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka i napoje gazowane: coca-cola, fanta, sprite) bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia

-woda mineralna gazowana, niegazowana – bez ograniczeń podczas trwania przyjęcia

-pieczywo

-masło

-kawa

-herbata

 

Mini stół wiejski w cenie:

-smalec

-ogórki małosolne lub kiszone

-twarożek ze szczypiorkiem

-chleb wiejski

 

  • Stół wiejski (dodatkowo płatny) 10 zł/osoba

– szynka z noga

– baleron wiejski

– kaszanka od chłopa

– kiełbasa wiejska

– salceson

– boczek

– smalec

– pasztet wieprzowy pieczony domowy

– twarożek ze szczypiorkiem

– grzybek marynowany

–  chrzan

-ogórek kiszony

– chleb wiejski

– siwucha  1 szt

 

Na życzenie klienta możliwość zrobienia „stołu z serami”-dodatkowo płatny (cena uzależniona od ilości osób)

Możliwość zrobienia grilla, ogniska- dodatkowo płatne (cena uzależniona od ilości osób)

Napoje alkoholowe oraz tort weselny we własnym zakresie klienta.